Nieuws
785904
Nieuws

GeZondigen

Pasta carbonara

Er is geen pasta romiger, zachter en sneller klaar dan deze pasta carbonara. Er zijn puristen die vinden dat room er niet in thuis hoort, maar wat mij betreft maakt ‘ie de saus nog fluweelachtiger. Het is overigens wel ook logisch dat de Italianen dit meestal in een kleine portie als ‘primi’ (vooraf) eten, want machtig is deze pasta wel. Buon appetitto!

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 6 el slagroom
  • 2 eidooiers
  • 50 g Parmezaan, fijngeraspt
  • 100 g Pancetta, in reepjes (of gebruik spekreepjes)
  • 250 g linguini
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Zet een pan met gevuld met een ruime hoeveelheid water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de linguine, volgens de gebruiksaanwijzing, al dente gaar. Bak vervolgens in een droge koekenpan (dus zonder extra olie!) de reepjes Pancetta goudbruin. Gooi het bakvocht niet weg.

Meng in de tussentijd in een grote kom de slagroom, eidooiers en parmezaan goed door elkaar. Giet de pasta af, laat even uitlekken en doe dan direct het eimengsel erbij en hussel goed door elkaar.  Door de warmte kook je als het ware de saus die lekker indikt en zich om de pasta hecht. Tot slot de spekjes en een klein beetje van het bakvocht erbij en nog een keer goed omscheppen. Peper erover malen en pronto, meteen aan tafel. Pasta wacht op niemand!

Over GeZondigen

Gek op barbecueën of shoarma maar bang voor de calorieën? Zondigen mag best, volgens onze voedingsdeskundige Carina Noordervliet en culi-expert Susan Aretz. Zéker met de slimme snackvarianten in onze nieuwe rubriek GeZondigen. Op maandag biedt Susan je een heerlijke, volle variant van een gerecht aan, op dinsdag volgt Carina met een gezondere maaltijd.

Stuur jouw suggestie in

Zou jij graag een volle én gezonde variant van een specifiek gerecht voorgeschoteld willen krijgen? Laat het hieronder dan weten!

Morgen vind je Carina's gezonde pasta carbonara op VROUW.nl!