Nieuws/Buitenland
785972836
Buitenland

Lawine op Feldberg, slachtoffer gered

Archiefbeeld

Archiefbeeld

TODTNAU - Op de Feldberg in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is zaterdag een man bedolven door een lawine. Drie gealarmeerde reddingswerkers konden hem snel lokaliseren en bijtijds onder de sneeuw vandaan halen. Het slachtoffer, dat met drie metgezellen onderweg was op de flanken van de berg, is per helikopter naar een ziekenhuis gebracht.

Archiefbeeld

Archiefbeeld

De Feldberg is met 1493 meter de hoogste top in het Duitse middelgebergte. Zaterdag trok een diepe depressie over het Schwarzwald met veel sneeuw en harde wind. De bergreddingsdienst heeft wegens het toegenomen gevaar wandelaars, langlaufers en skiërs aangeraden niet buiten de gemarkeerde pistes te komen.

In Slowakije kwam zaterdag een 23-jarige skiër om door een lawine. Hij waagde zich op de berg Chopok in de Lage Tatra offpiste en werd verrast door een schuivende sneeuwmassa. Zijn 27-jarige kompaan raakte dermate ernstig gewond aan de benen dat hij slechts alarm kon slaan. Hulpverleners vonden het bedolven slachtoffer met behulp van speurhonden maar slaagden er niet in hem te reanimeren. Het Slowaakse wintersportseizoen is net begonnen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop