Nieuws
786237
Nieuws

Burgemeester laakt aandacht voor MH17

Burgemeester Hans van der Laan van de Drentse gemeente Noordenveld vindt de aandacht voor de MH17-ramp wel "heel erg groot". Dat zei Van der Laan tijdens de herdenking in Roden voor een gezin uit de Drentse plaats, dat vorig jaar om het leven is gekomen bij de ramp.

Van der Laan zegt tegen RTV Drenthe: ,,Ik wil niemand tekort doen, maar het voelt ook een beetje als onrechtvaardig tegenover al die andere gebeurtenissen die heel erg verdrietig zijn gedurende zo'n jaar." De burgemeester doelt daarbij onder meer op de honderden mensen die jaarlijks op de weg om het leven komen: ,,Als ik kijk dat er zevenhonderd, achthonderd verkeersdoden zijn ieder jaar, dan krijgt dit wel heel veel aandacht. Maar het zal nodig zijn; ik ben er ook niet tegen. Ik heb ook gezegd: iedereen moet dat maar zelf doen. Maar de aandacht voor de MH17-ramp is toch heel erg groot."

De Drentse burgemeester erkent dat zijn standpunt is ingegeven door de manier waarop hij zelf met rouw omgaat: ,,Ik vind eigenlijk dat je dat verdriet ook een keer op moet bergen en zeggen: 'Nou is het klaar.' Maar nogmaals, dat geldt voor mij; ik zit zo in elkaar. Als ik verdriet heb, dan wil ik graag in een hoekje kruipen en even helemaal niks."