Nieuws
786277
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

Een retourtje Griekenland

Toen de plannen voor een nieuw seizoen We zijn er Bijna! werden geraamd, was de onrust in Griekenland zeker nog niet aan de orde. Feit is dat 43 Nederlandse toeristen het alsnog aandurven om met caravan of camper een rondreis maken over het vasteland.

Behalve de nieuwe bestemming is de vertrouwde formule van het programma, gepresenteerd door Martine van Os, ongewijzigd. Twee echtparen begeleiden de groep en zorgen dat iedereen een plaats krijgt op de campings en in geval van pech worden geholpen. Van Os reist mee en doet verslag van de belevenissen van de kampeerders.

De tocht van bijna 5000 kilometer begint in het Oostenrijkse Kramsach. At en Greet Fliermans zijn al een paar dagen van tevoren op de camping om alles gereed te maken. Het begeleiden van de groep kampeerders is voor hen een vrijwillige klus. ''We doen dit al jaren en het bevalt ons goed. We zijn allebei met pensioen en vinden het leuk om op deze manier te reizen.'' In de begeleiding worden ze geholpen door Henk en Hermien Dommerholt. Henk is zijn leven lang wegenwachter geweest en dit jaar gestopt met werken. Hij en zijn vrouw staan klaar bij pech en ander ongemak.

NPO 1, 21.25 UUR

Durf jij nog naar Griekenland af te reizen of heb je voor een andere bestemming gekozen?

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!