Nieuws/Buitenland
787310766
Buitenland

Passagiers ’corona-cruiseschip’ spannen rechtszaak aan

De Ruby Princess

De Ruby Princess

CANBERRA - Advocaten hebben namens de passagiers van het door corona getroffen schip Ruby Princess een rechtszaak aangespannen tegen eigenaar Carnival Cruises. Dat meldden Australische media. Op het schip raakten 600 opvarenden besmet met het virus, minstens 22 van hen overleden aan de gevolgen.

De Ruby Princess

De Ruby Princess

Shine advocaten vraagt om een schadevergoeding bij de federale rechtbank in Australië namens alle circa 2700 passagiers, hun families en de nabestaanden van degenen die zijn omgekomen. Volgens de advocaten kende de exploitant de risico’s dat de opvarenden het virus zouden kunnen oplopen voordat ze aan boord gingen en zou het bedrijf zijn zorgplicht niet zijn nagekomen om de passagiers goed te beschermen. Ook zouden de passagiers niet goed zijn ingelicht over de risico’s aan boord.

Het schip, dat op 19 maart in Sydney aanmeerde, werd een van de grootste bronnen van coronavirusinfecties in Australië, nadat de passagiers zonder gezondheidscontroles van boord mochten, ondanks het feit dat sommige passagiers aan boord symptomen hadden van een ’griepachtige ziekte’.