Nieuws/Binnenland
787514671
Binnenland

Politie zoekt vermiste baby Tuana uit Maastricht

MAASTRICHT - De politie in Maastricht is op zoek naar een baby van drie maanden oud die sinds 22 oktober wordt vermist.

Het meisje, Tuana Remmers, moet op bevel van de rechtbank uit huis worden geplaatst. Op 22 oktober werd er aangifte gedaan van vermissing.

De politie begon een onderzoek naar de verblijfplaats en roept nu de hulp in van het publiek. De politie maakt zich ernstige zorgen om het welzijn van de baby. De politie vraagt mensen contact op te nemen als ze weten waar het kindje is. „Snel en gericht handelen is genoodzaakt”, stelt de politie.

Turkije

De politie kan geen nadere mededelingen doen. Een woordvoerster kon niet zeggen wie de vermissing had gemeld. Ook is niet duidelijk waar de ouders zijn. „Onze eerste prioriteit is om nu zo snel mogelijk het kindje vinden”, aldus de woordvoerster.

Volgens het AD verblijft de baby in Turkije bij familie van de huidige vriend van de moeder. „Mijn meisje wordt perfect verzorgd. Ze is helemaal niet in gevaar”, laat de moeder aan het AD weten. De politie kan niet bevestigen dat het kind inderdaad in Turkije zit. „Het kind wordt vermist. Als de moeder overtuigd is dat het veilig in Turkije is, laat ze dan contact met ons opnemen”, aldus een woordvoerster.