Nieuws
787896
Nieuws

In het nieuws

Siebe (7) haalt ondanks verlamming tóch zijn A-diploma

De kleine Siebe is pas zeven jaar oud, maar heeft nu al een dijk van een prestatie geleverd. Hoewel het in eerste instantie een onmogelijke opgave leek om het verlamde knulletje te leren zwemmen, wist hij iedereen te verbazen door afgelopen zaterdag tóch zijn A-diploma in de wacht te slepen.

Siebe kwam zeven jaar geleden ter wereld met een open ruggetje en is daardoor onder zijn navel volledig verlamd. Zwemmen is voor de 7-jarige Siebe, die zijn onderlichaam niet kan bewegen, dan ook alles behalve makkelijk. Toch stond zijn vader erop dat ook Siebe zwemles zou krijgen.

Helpende hand

"Ik vond het heel belangrijk. Stel je voor dat hij in het water belandt", vertelt hij aan de Gelderlander. Aangezien vader Freddy er zelf niet in slaagde om zijn zoontje de schoolslag bij te brengen, nam hij contact op met het plaatselijke zwembad.

Badmeester Eldar Hajro was geraakt door het verhaal van Siebe en wilde een poging wagen om het verlamde kereltje aan het zwemmen te krijgen. Mits vader Freddy elke week zijn zwembroek aan zou trekken om zijn zoontje een handje te helpen.

Trots

Na een jaar hard werken was zaterdag het grote moment daar voor Siebe. Voor een zwembad gevuld met supporters nam hij vol trots én onder luid applaus zijn A-diploma in ontvangst! Wie denkt dat Siebe nu een tevreden man is, heeft het mis. Het jochie gaat namelijk gewoon verder voor zijn volgende zwemdiploma.

Lees ook deze bijzondere verhalen: