Nieuws
788005
Nieuws

Dames voorop op slotdag North Sea Jazz

Wat een opening! De laatste dag van North Sea Jazz 2015 is begonnen met Laura Mvula & het Metropole Orkest. Zo'n 'begeleidingsband' moet je verdienen. Samen hulden ze Ahoy in sprookjesachtige sferen.

De voor NSJ-begrippen nog jonge Mvula (29) kreeg voor elkaar wat nog maar weinig artiesten afdwongen dit weekeinde: de grote Maas-zaal werd er stil van. Zelf genoot ze ook zichtbaar van het prachtorkest achter haar. Samen maakten ze de best mogelijke start voor een hele reeks zangeressen die Ahoy vandaag voor de kiezen krijgt.

Indrukwekkend

Aansluitend stond de Belgische Selah Sue in de nog grotere Nile. Van heel andere orde, hoewel ook haar basis soul is. Sue maakt er wel eigentijdsere muziek van, met invloeden tot aan dance en drum & bass. Bij vlagen wervelde de blondine over de bühne. Ontwapenend én indrukwekkend.

 

Lianne La Havas en Emeli Sandé staan voor later vandaag op de rol. Namens de mannen mogen onder anderen Hozier, Ben L'Oncle Soul en uiteindelijk Lionel Richie tegenwicht bieden aan al die vrouwelijke charmes.

 

Volg onze verslaggevers tijdens North Sea Jazz via Twitter @MarcelFrost en @bartwijlaars oftelegraaf.nl/filmenuitgaan