Nieuws
788474
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

Sergio Herman en de schaduwzijde van succes

De documentaire Sergio Herman, fucking perfect is een opvallend verhaal over ambitie, offers en perfectie. Topkok  Sergio Herman  streeft dag en nacht naar perfectie. Familierestaurant Oud Sluis is onder zijn leiding uitgegroeid tot het beste restaurant van Nederland en behoort met drie Michelinsterren tot de internationale gastronomische top.

Het culinaire succes heeft echter een schaduwzijde. Oud Sluis is voor Herman een zelfgecreëerde gevangenis geworden. Dagelijks zestien tot achttien uur werken - tijd voor zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden is er nauwelijks. Zijn vader, van wie hij het koken heeft geleerd, kreeg relatief jong last van dementie. Na lang wikken en wegen neemt Herman daarom uiteindelijk de ingrijpende beslissing de deuren van Oud Sluis te sluiten. Hij wil vrijheid.

Leuk hoor, werken in de horeca, maar het eist zijn tol! Of zie jij een baantje in de horeca juist als de ultieme uitdaging?

NPO 2, 20.25 UUR

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!