Nieuws
788564
Nieuws

Smartphone altijd in de buurt

Meer dan de helft van de Amerikanen met een smartphone kijken meerdere keren per uur op het apparaat. De meesten hebben hun smartphone dan ook dag en nacht bij zich. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Gallup.

Elf procent van de ondervraagden geeft toe hun smartphone om de paar minuten te checken. Dat is iets te vaak voor de 41 ;procent die dat een paar keer per uur doen. Nog eens 20 procent geeft aan ongeveer elk uur hun smartphone te checken, terwijl 28 procent minder frequent controleert of ze niets missen.

Voor het onderzoek zijn ruim 15 duizend Amerikaanse volwassenen ondervraagd via de mail en online. In het onderzoek is niet gevraagd waarvoor ze hun smartphone het meest gebruiken, bijvoorbeeld e-mail, tekstberichten of internet.

Jongeren checken hun smartphone het vaakst. Van de respondenten tussen de 18 en 29 jaar gaf 22 procent aan hun smartphone elke paar minuten te checken vergeleken met 3 procent van de ondervraagden van 65 jaar en ouder.

Meer dan vier op de vijf smartphonebezitters (81%) geeft aan hun smartphone vrijwel altijd bij zich te hebben als ze wakker zijn. 63 Procent houdt de telefoon ook vlak bij zich als ze slapen.