Nieuws/Binnenland
788682
Binnenland

Amsterdams terras weer het duurst

Wie een rondje geeft op een Amsterdams terras moet diep in de buidel tasten. De hoofdstad is na twee jaar wederom koploper in de lijst van duurste terrassteden van Nederland. Amsterdam stond vorig jaar nog op de vierde plek, maar heeft dit jaar Haarlem van de eerste plaats verstoten.

De gemiddelde prijs voor een rondje drankjes (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé) is in de hoofdstad 23,05 euro. Dit is 5,5 procent hoger dan vorig jaar.

Dat blijkt uit een onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners, dat de terrasprijzen in de 21 grootste steden van Nederland met elkaar vergeleek. Volgens het adviesbureau is de uitkomst op zich niet verrassend. „De vastgoed- en huurprijzen liggen in Amsterdam fors hoger liggen dan elders in het land.”

Den Haag eindigt op nummer twee (22,56 euro voor een rondje) en Haarlem, vorig jaar nog koploper, met 22,40 euro als derde.

Wie voordelig uit wil zijn moet naar Almere. Die stad eindigde onderaan de lijst. Een rondje op het terras kost daar gemiddeld 2,98 euro minder dan in Amsterdam. Met name liefhebbers van een biertje kunnen het best naar de polderstad, een glas kost er gemiddeld 2,27 euro.

De volledige lijst