Nieuws
788787
Nieuws

Slechte wegen bron van ergernis toerist

Slecht onderhouden wegen vormen de grootste bron van irritatie voor Nederlandse automobilisten die met de auto op vakantie gaan in het buitenland. Ongeveer de helft (48%) van de chauffeurs stoort zich aan de slechte staat van de wegen. Ook ergeren we ons over de grens aan wegwerkzaamheden (27%), tolpoortjes (25%) en hurktoiletten langs de weg (24%).

„In Nederland zijn de wegen over het algemeen goed onderhouden, waardoor een slecht wegdek in het buitenland ons eerder opvalt en stoort”, zegt Edward Reinderts van pechhulpverlener Route Mobiel dat het onderzoek liet uitvoeren. „Maar of je het nou irritant vindt of niet, het kan ook voor problemen zorgen. Zo krijg je eerder een klapband en kan het wanneer je bijvoorbeeld met een caravan rijdt, zorgen voor meer instabiliteit.”

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat ongeveer een kwart van de Nederlandse automobilisten (24%) een boete heeft gekregen terwijl zij in het buitenland verkeerden. Een op de twintig Nederlanders (5%) geeft aan die boete nooit betaald te hebben.

Reinderts: „Een paar jaar geleden kwam je er in sommige landen mee weg om niet te betalen. Inmiddels zijn er verdragen waardoor dat niet meer lukt. Zorg dat je toch betaalt, want het verschuldigde bedrag wordt per aanmaning exponentieel hoger en kan dus vervelende financiële gevolgen hebben.”