Nieuws/Binnenland
788997
Binnenland

Politiechef in tranen om dood Henriquez

De chef van de Haagse politie, Paul van Musscher, hield het woensdag niet meer droog bij de gemeenteraadsvergadering over de dood van Mitch Henriquez. Met tranen in zijn ogen onderbrak hij zijn uitleg. Na een stilte zei hij: „Ik begrijp de emoties die dit oproept. Ook bij mij, zoals u ziet. Ik begrijp ook dat mensen uiting willen geven aan hun emoties. Maar de manier waarop dat is gebeurd in de Schilderswijk kan niet.”

Vijf agenten van Van Musscher waren ruim een week geleden betrokken bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez. Ze zijn geschorst en gelden als verdachten. Na de dood van de Arubaan was het dagenlang onrustig in de Schilderswijk. Inwoners van die achterstandsbuurt klagen al langer over het optreden van agenten. Die zouden discrimineren. Van Musscher zei dat de politie werkt aan verbetering.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");