Nieuws/Binnenland
789139
Binnenland

Dwangbevel én bedrijf TCC Zorg opgeheven

Het dwangbevel van de minister van Volksgezondheid aan thuiszorgorganisatie TCC Zorg in Almere is opgeheven. De reden: de organisatie heeft zich uitgeschreven uit het register van de Kamer van Koophandel en bestaat dus niet meer. Het bevel vervalt daarmee, laat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag weten.

Eind vorig jaar kreeg TCC Zorg van de IGZ het bevel onmiddellijk de zorgverlening aan de cliënten te staken en hen over te dragen aan een andere zorgaanbieder. Dit omdat TCC Zorg geen verantwoorde zorg leverde en er acuut gevaar was voor de veiligheid van cliënten. De minister verlengde dit bevel eind december.

Eigenaar John Woudenberg van de zorginstelling was zich destijds van geen kwaad bewust: „We hebben nog helemaal geen cliënten. Ik ben een nieuwe zorgaanbieder, we willen in januari beginnen.” Behalve de thuiszorgorganisatie was Woudenberg ook eigenaar van een touringcarbedrijf, een taxidienst en een koeriersdienst. De thuiszorgorganisatie is vorige maand opgedoekt, blijkt uit de informatie van de IGZ.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo