Nieuws/Binnenland
789319
Binnenland

Weer uitspraak hof boormachinesnoermoord

Het gerechtshof in Leeuwarden doet woensdag voor de tweede keer uitspraak in de zaak van de man die een vriend met een boormachinesnoer zou hebben gewurgd. Hij had in hoger beroep al eens twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging gekregen. De Hoge Raad vernietigde dat vonnis omdat er niet genoeg bewijs voor een vooropgezet plan is. Het hoger beroep moest daarom opnieuw.

De 36-jarige man uit Lelystad heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) in de zomer van 2012 een plaatsgenoot gewurgd met het afgeknipte snoer van een boormachine. Dat zou hij gedaan hebben omdat hij geld nodig had voor cocaïne.

Na de moord kocht hij voor 200 euro coke en keerde terug naar de woning. Daar zette hij een pornofilm op en bleef nog een paar uur drugs gebruiken, terwijl hij naast het lijk zat. Uiteindelijk gaf hij zichzelf aan bij de politie.

De aanklacht tegen Soerin T. luidt nu niet meer moord maar gekwalificeerde doodslag, een misdrijf waarbij de strafmaat gelijk staat aan moord. Het OM heeft weer twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo