Nieuws/Binnenland
789496400
Binnenland

Politie neemt risico

Agenten redden moeder en kind (4) uit brandend huis Rotterdam: ’Geweldig gehandeld’

ROTTERDAM - Bij een brand in een appartementencomplex aan de Schilperoortstraat in Rotterdam zijn zes mensen gewond geraakt. Onder hen zijn twee agenten, en ook een jong kind.

Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond aan De Telegraaf.

De brand op de tweede verdieping van het complex woedde in de woonkamer-keuken. Binnen bevonden zich een moeder en haar 4-jarige kind. De twee agenten waren als eerste ter plaatse. Zij gingen vervolgens het vuur tegemoet.

„Ja, ze hebben geweldig gehandeld”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. „Het is altijd een lastige afweging. Eigenlijk waren ze gevaarlijk bezig. Maar ja, je kunt ook niet op straat blijven staan. Mensen waren op dat moment aan het gillen, begrijp ik.”

„Dan maak je een afweging: wat doe ik? Dan gaat het redden van mensen voor”, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio waar de brandweer onder valt. „Wij waren redelijk snel daarna ter plaatse. Het brandje was ook snel geblust, tien minuten na de melding die om 18.15 uur kwam.”

Rook

Alle zes gewonden hebben rook ingeademd. Zij hebben geen brandwonden. De bewoners worden ondersteund. „En de agenten zullen ongetwijfeld via de korpsleiding in het zonnetje worden gezet”, zegt de Veiligheidswoordvoerder.

De hulpdiensten praten na als het werk erop zit.

De hulpdiensten praten na als het werk erop zit.

Wie de andere twee gewonden zijn, en of zij ook bewoners van het complex zijn, is niet helemaal duidelijk.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo