Nieuws/Buitenland
789558
Buitenland

Zeven ton voor dagenlange erectie

Een 51-jarige gevangene krijgt een schadevergoeding van bijna 700.000 euro omdat hij in de cel zes dagen lang met een continue erectie rond heeft gelopen.

Rodney Cotton hield het opmerkelijke ongemak over als bijwerking van de antidepressiva die hij in 2011 slikte in een gevangenis van New York, melden Amerikaanse media.

De gedetineerde smeekte om hulp bij de gevangenisdokter, maar die weigerde hem naar een ziekenhuis te laten gaan. Pas na lang aandringen en zes pijnlijke dagen, mocht Cotton geopereerd worden, maar dat kwam te laat voor zijn mannelijkheid. Zijn geslachtsdeel werkt niet meer naar behoren en hij is onvruchtbaar geworden.

Cotton klaagde de gevangenis aan en kreeg een schadevergoeding van 750.000 dollar (omgerekend 683.000 euro) toegewezen. Dat ziet hij echter als een kleine pleister op de wonde. ,,Als ik mocht kiezen tussen de schadevergoeding en mijn mannelijkheid, zou ik er geen seconde over twijfelen om mijn mannelijkheid terug te krijgen", liet hij weten aan The Daily News.