Nieuws
789659
Nieuws

Dossier Gezond Eten

Gezond eten op vakantie: alles of niets?

Het is zover. De zon is daadwerkelijk doorgebroken in Nederland. En niet zo’n beetje ook. De afgelopen dagen was 30 graden de normaalste zaak van de wereld. De terrassen zaten vol waar menigeen genoot van een wijntje, fris biertje met een zoute versnapering. Want dat hoort bij warm weer. En dat hoort voor velen ook bij vakantie.

Het verrast veel mensen dat het in mijn praktijk niet in januari of in mei, maar juist in september het drukst is. Want tijdens de vakantie ga je toch niet afvallen? En ook zeker niet op de lijn letten. De vakantie is de tijd van barbecueën, ijsjes, drankjes, feestjes, cocktails, borrelen en uit eten op terrasjes. Of je nu in Nederland bent of in het buitenland.

Dus laten de meeste mensen het gezonde en gecontroleerde eten compleet los en eten alles wat los en vast zit. Want het is vakantieeee! Dat begrijp ik. Ik ontpop mij ook tot een kleine alcoholist zodra de eerste zonnestralen beginnen te schijnen. Maar anderzijds vind ik het geen reden om al je dieetprincipes overboord te gooien. Wanneer ik vriendinnen vertel dat ik altijd mijn hardloopschoenen meeneem op vakantie, kijken ze me verschrikt aan; sporten op vakantie!? Maar… je hebt va-kan-tie?

Gezond eten op vakantie: keuzes maken

En juist dáár zit het verschil. Als je wilt genieten op je vakantie, dan raad ik je aan keuzes te maken. Klinkt misschien logisch, maar is toch moeilijk. Want hoe ga je te werk?

Fijne vakantie allemaal!

Lees ook

Meer artikelen van Carina Noordervliet: