Nieuws
789804
Nieuws

Recept van de dag

Tomaten met een vleesvulling

Met dit gerecht kom je gegarandeerd in de zomerse vakantiesfeer. Heerlijk voor tijdens een barbecue of gewoon, zomaar!

Benodigdheden

(4 personen)

  1. 4 vleestomaten (ca. 1 kg)
  2. ½ grote ui, geschild en gesnipperd
  3. 2 el olijfolie
  4. 150 g varkensgehakt
  5. Zout en peper
  6. 4 plakken serranoham, fijngehakt
  7. 1 hardgekookt ei, gepeld en in vieren

Bereiding

  1. Snij een cirkel rond de steelaanzet van elke tomaat en haal er een deksel uit. Snij een laagje van de binnenkant van het deksel om meer plaats te maken voor de vulling. Schep het binnenste en de pitjes weg met een puntig lepeltje. Zet de tomaten in een ovenschaal.
  2. Maak de vulling: fruit de ui in de olie goudbruin. Doe het gehakt erbij en bak ongeveer 8 minuten. Roer het gehakt, keer het en verkruimel tot het niet meer roze is. Voeg zout en peper toe en laat het iets afkoelen.
  3. Doe het gehakt met de ham en het hardgekookte ei in de keukenmachine en draai er een gladde massa van.
  4. Vul de tomaten, druk de massa stevig aan en leg de deksels erop. Zet 30 minuten in de tot 200 graden verhitte oven tot de tomaten zacht zijn. Hou ze in de gaten en haal ze uit de oiven voordat ze uit elkaar vallen.

BEREIDING 45 minuten + 30 minuten in de oven

Recept: De smaken van Spanje van Fontaine Uitgevers t.w.v. €44,95(ISBN 9789059564633)