Nieuws
790021
Nieuws

Gevaarlijke hype: sunburnart

Vandaag en dit weekeinde stijgt het kwik weer tot grote hoogte. Deze zonnige dagen smeren we er heel wat tubes zonnebrand doorheen. Tenminste als het goed is. De nieuwste hype 'sunburnart' gaat er juist om dat je verbandt... op de 'juiste' plaatsen. Zou jij je er aan wagen?

Met een zonblock kun je aanstrepen wat wit moet blijven, de rest van je huid mag lekker bruinen bij sunburnart, de trend die viral is gegaan en die door dermatologen wordt verafschuwd.

Waarschuwing

Dermatologen waarschuwen voor deze trend. 'Dit is waar een trend botst met medisch advies" stelt dermatoloog  Barney Kenet. "Mensen blijven ook veel te lang in de zon zitten om de contrasten tussen de lijnen groter te maken."

Hij stelt: "Het is duidelijk wat de zon doet. Het geeft je rimpels en sproeten en kan huidkanker veroorzaken, vooral melonomen."

Dit is er dus één in de categorie: vooral niet thuis proberen.

Maar hoe is jouw smeergedrag? Smeer jij je keurig elke dag in of vergeet jij het vaak? En ook wat betreft je kind houd jij je netjes aan het advies, smeer je om de twee uur? Zou de sunburnart trend iets voor jou zijn? Of laat je het lekker aan je voorbijgaan? Praat mee!

Lees ook: