Podcastprogramma

VROUW kookt over

Isabelle overwon anorexia: ’Ik moest huilen om yoghurt met appel’

Sinds de coronacrisis worstelen meer mensen met een eetstoornis. Isabelle Plasmeijer weet hoe het is om geobsedeerd te zijn door afvallen. Plasmeijer is veertien jaar geleden genezen van anorexia en sindsdien helpt zij anderen bij het overwinnen van eetproblemen. In de podcast ’VROUW kookt over’ lokt Marjolein Hurkmans de eetstoorniscoach naar haar keukentafel voor een gezellig én serieus gesprek over menselijke zwakheden. Kun je te slank zijn? Hoe denkt Plasmeijer over extreme diëten als intermittent fasting? En wat is wijsheid in de wereld van de supplementen?

‘Hoezo mogen dikke mensen geen chocola?’

Haar leven bestond 20 jaar lang uit maaltijdshakes, lijnen en punten tellen. Pas na haar dertigste leerde Mayra Louise de Wilde (39) van haar eigen lichaam te houden. De journalist en auteur van het boek ‘Op je lijf geschreven’ gaat nooit meer op dieet en helpt anderen nu met hun zelfbeeld. In de podcast ‘VROUW kookt over’ vertelt het voormalig plussize model openhartig over haar verstoorde relatie met eten, het trauma dat daaraan voorafging, en het eeuwige fatshaming. En natuurlijk: hoe kun je je leuk kleden met een maatje meer?

Hester test de supermarktproducten die jij niet durft te kopen

De keukentafel van Marjolein Hurkmans staat deze week vol met excentrieke supermarktproducten. En niet voor niets: deze week is columniste Hester Zitvast te gast. Naast haar columns voor Vrouw heeft Hester ook een bijzonder Instagram-account genaamd 'Livingproef', waar zij allerlei maffe producten test. In de podcast ‘VROUW kookt over’ vertelt ze over de onontdekte pareltjes in de supermarkt, hoe zij omgaat met kritiek op haar columns en waarom de combinatie van chocolade en drop voor een revolutie gaat zorgen.

Dolly Bellefleur: ‘Ik heb een klik met Máxima’

De vrouw met de langste benen van Nederland zo noemt Dolly Bellefleur, het alter ego van Ruud Douma, zichzelf. Al jaren is ze een bekende extroverte rasartiest die zich inzet voor de LHBT+ gemeenschap. Aan de keukentafel van Marjolein Hurkmans gaat het uitgebreid over hoe de introverte Ruud zichzelf kan omtoveren tot de extroverte Dolly. Verder vertelt Douma in de podcast VROUW kookt over wat een jaar stilstaan doet met een artiest en hoe zijn hele leven in het teken staat van optreden en gezien worden.

Horecabaas in de stress om terrasregels: ‘Ik ben geen boa’

Er lijkt licht aan het einde van de tunnel voor de horeca. De kans is groot dat de terrassen vanaf 28 april weer opengaan. Kim Lemmers, eigenaresse van restaurant Spaarne66 in Haarlem, stond van begin af aan op de barricade. Ondanks dat ze blij is met de aanstaande versoepelingen heeft ze weinig begrip voor de nieuwe terrasregels. In de podcast ‘Vrouw kookt over’ vreest zij dat haar personeel wordt ingezet als de nieuwe handhavers van de overheid.

Saskia is vegan en rookt elke dag een sigaar

Dat sigaren roken en de veganistische levensstijl makkelijk samengaan, bewijst onderneemster Saskia Rosmalen. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘VROUW kookt over’ vertelt ze aan de keukentafel van Marjolein Hurkmans hoe deze opvallende combinatie in haar leven tot stand is gekomen. Verder merkt Rosmalen steeds meer intolerantie op in de samenleving: „anti-roken en vegan zijn is een soort geloof geworden.”

MAFS-Danny: ‘Ik ben even klaar met de liefde’

Topdrukte voor Danny Roex van het RTL-programma Married at First Sight. De Limburgse chocolatier is nauwelijks bekomen van zijn mislukte huwelijksavontuur of Pasen staat alweer voor de deur. Toch schuift de 41-jarige Roex aan bij de podcast ‘VROUW kookt over’ voor een gezellig én serieus gesprek over zijn mismatch op tv, de liefde en natuurlijk paaseitjes. De kersverse BN’er eet iedere dag chocolade. Hoe blijft hij op gewicht? En smaakt zijn eerste tv-ervaring naar meer?

Ex-bodybuildster (38) over heftige periode: 'Geluk zit niet in een sixpack'

Jarenlang deed ex-bodybuildster Irma van de Pol (38) er alles aan om het perfecte lichaam na te streven. Van pillen en poeders tot extreme crashdiëten. Door deze uitputtingsslag liep het voormalig playboymodel zichzelf totaal voorbij en behandelde ze haar lichaam als een vuilnisbelt. In de podcast ‘VROUW kookt over’ spreekt Irma met Marjolein Hurkmans over deze donkere periode. „Ik kwam in aanraking met de verkeerde personen.”

Een week zonder vlees? Met de tips van Isabel Boerdam is het een eitje

De verleiding is moeilijk te weerstaan in de keuken. Iedereen heeft wel een guilty pleasure op het gebied van eten en drinken. In de podcast ‘VROUW kookt over’ lokt Marjolein Hurkmans verschillende gasten naar haar keukentafel voor een gezellig én serieus gesprek over menselijke zwakheden. Met vandaag: Isabel Boerdam van foodblog De Hippe Vegetariër.