Nieuws/Binnenland
790389
Binnenland

Boekingen naar Griekenland flink gedaald

Het aantal vakantieboekingen naar Griekenland is de laatste weken flink gedaald. Was het marktaandeel van Griekenland tot en met mei van dit jaar nog 10,5 procent, momenteel is het gedaald tot 6,5 procent. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). „Het is behoorlijk hard omlaag gegaan de laatste paar weken”, zegt directeur Frank Oostdam.

Afgelopen week lag het aantal boekingen naar de Griekse bestemmingen 9,5 procent lager dan in dezelfde week vorig jaar. 2014 was een erg goed jaar voor Griekenland qua aantal boekingen.

Overigens is er van omboekingen of annuleringen geen sprake, benadrukt Oostdam. „Iedereen die heeft geboekt, gaat. Je kan ook gewoon prima op vakantie naar Griekenland, op de eilanden merk je niets van de financiële crisis.” Alleen in Athene moeten vakantiegangers voorzichtig zijn in verband met demonstraties.

Vorige week werd al duidelijk dat het aantal boekingen voor pakketreizen naar Griekenland drastisch was afgenomen. Andere populaire vakantielanden, zoals Spanje en Turkije, profiteren daarvan.