Nieuws/Wat U Zegt

’Toeloop op voedselbanken’

Amaury Miller

Is het al beschamend voor ons land dat duizenden burgers voor hun voeding afhankelijk zijn van voedselbanken, nog veel schrijnender wordt het indien Rutte III het onzalige plan zou uitvoeren om de btw op voedingsmiddelen te verhogen van 6 tot 9 %, meent Roelof Keijser.

Amaury Miller

Want ieder mens begrijpt dat deze maatregel het voor alleen maar meer mensen onmogelijk maakt zelfstandig in hun primaire levensonderhoud te voorzien, waardoor de toeloop op voedselbanken zal toenemen.

Roelof Keijser

xfu567980
15 okt. 2017 15:36

Mee eens! De btw op levensmiddelen moet volledig worden afgeschaft. Nu al kunnen arme mensen geen gezond voedsel meer kopen. Daarnaast moet de bijstandsuitkering omhoog, vooral voor een alleenstaande zonder kinderen. Hij moet al zijn vaste lasten alleen betalen en krijgt nauwelijks toeslagen, die gezinnen met kinderen wel krijgen. Hij houdt niet genoeg geld over voor gezond eten, kleding, vervoer, zelfzorgartikelen enz.

gebruiker-1636483
15 okt. 2017 12:32

Rutte en consorten weten dondersgoed en heel precies hoeveel huishoudens in armoede leven, maar het interesseert ze niets!! Zij kunnen weer 4 jaar op het pluche zitten met een riant salaris, en de onderlaag van de bevolking kan verrekken!

Willem 1955
15 okt. 2017 10:58

Juist omdat iedereen moet eten, verhogen ze BTW, hetzelfde geldt voor de gezondheids -en bejaardenzorg, die is ook voor iedereen vanaf de geboorte tot aan het overlijden nodig .............. hier wordt misbruik van gemaakt op alle niveau's en instanties. Het lijkt er tegenwoordig veel op dat hoe meer men heeft gestudeerd ..... hoe erger het graaien wordt .............. het lijkt er op dat op universiteiten les in graaien en inhaligheid wordt gegeven? Zo ja, direct vervangen voor sociale vaardigheden en maatschappelijke collectieve voorzieningen, want daar ontbreekt het heel vaak aan.

mart
15 okt. 2017 10:50

hebt u enig idee wie de voedselbanken het meest bezoeken ? ,de niet Nederlanders lopen in en uit ,en halen daar hun voedsel krijgen alles al voor niets hier in dit land ,maar kunnen daar ook nog terecht ,tot mijn verbazing zag ik onlangs een gezin (buitenlands) naar buiten komen met een paar tassen ,en liepen doodleuk naar een auto waar het in werd gezet om nog eens terug te lopen voor schijnbaar nog meer ,ik heb daar met verbazing naar staan kijken om ze later in de auto te zien stappen en wegrijden ,nu zullen er ongetwijfeld velen zijn die er gebruik van maken maar ook velen die er niet komen uit schaamte ,dit schrijven zal wel niet in dank ontvangen worden ,maar ik wil het toch even kwijt ,

Peterheemskerk2828
15 okt. 2017 09:56

Levensmiddelen die tegen de houdsbaarheidsdatum aanlopen worden door de supermarkten met korting verkocht en zijn prima te kanen, net zo goed dat b merken prima waren leveren voor een veel betere prijs dan de A merken. Als consument kun je zo ook aardig bijverdienen.