Nieuws
791251
Nieuws

Lekkerste hangplekken in onze hoofdstad

Amsterdamse restaurants aan het water

Een dagje eropuit in Amsterdam is natuurlijk altijd leuk. Schijnt de zon en zit de temperatuur een beetje mee, dan kan zo'n uitje al helemaal niet meer stuk. Onze Reiskrant redactie maakte een lijstje van de meest favoriete lunch- en diner luierplekken aan, of met uitzicht op, het water. Laat de zomer maar komen!

Restaurant Eye

Filmmuseum EYE, het spectaculaire gebouw in Amsterdam Noord - ontworpen door de Oostenrijkse architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl - is een blikvanger en heeft een bar en restaurant met een terras dat uitzicht heeft over het IJ.

Adres: IJpromenade 1, Amsterdam. www.eyefilm.nl

 

 

tHUIS aan de AMSTEL

tHUIS aan de AMSTEL is een culinair en artistiek café in de voormalige ingenieurswoning van de Zuidergasfabriek in Amsterdam Oost. Je kunt hier 7 dagen per week terecht voor een wijntje, lunch of diner. Ook ziijn hiere geregeld workshops en exposities.

Adres: Korte Ouderkerkerdijk 45, Amsterdam.

http://thuisaandeamstel.nl

 

Amsterdam Roest

Roest is zo'n plek waar je met blote voeten in het zand geniet van een welverdiend biertje. Roest ligt op een karakteristieke plek, het Koud Gas Gebouw op het Oostenburgereiland. Alleen het hoognodige is gedaan om het historische pand tot een café/bar te transformeren.

Adres: Jacob Bontiusplaats,  Amsterdam.

http://www.amsterdamroest.nl

 

Restaurant La Rive aan het Amstel Hotel

Eten (denk chic) op niveau. Dat kan bij het restaurant van het Amstell Hotel: Restaurant La Rive. Deze eetgelegenheid aan het water heeft namelijk een Michelinster.

http://www.restaurantlarive.nl

 

Harbour Club

Waar vloeger wijn werd gebotteld worden nu flessen opengemaakt; The Harbour Club. Het restaurant is 'Fashionable chic' zoals dit het zelf noemen. De Harbour Club ligt op een unieke locatie, namelijk aan de Entrepothaven in Oost. 

Cruquiusweg 67, Amsterdam. http://theharbourclub.nl

 

Pllek

Een nieuw stoer café/restaurant op de NDSM-werf aan het water is Pllek. Pllek is opgebouwd uit rauwe industriele materialen, heeft een groot terras met een strandje aan het IJ en een zomerprogramma vol feestjes, films, live optredens, theater en ochtend yoga . Het eten is biologisch, bereid door chefkok Dimitry Mulder.

Adres: Tt. Neveritaweg 59, Amsterdam. http://www.pllek.nl

Café restaurant Stork

Stork is gevestigd in een oude industriële loods op het bedrijventerrein van De Overkant, het voormalige Storkterrein, aan de Noordelijke IJ oevers. In de zomer is het enorme terras, gelegen op het zuiden, open met uitzicht over het IJ.

http://www.restaurantstork.nl

 

Restaurant en hotel de l'Europe

Hoe chiq wil je het hebben! Met een goed gevulde knip ga je lunchen of dineren bij het luxe hotel de L’Europe. Hier drink je alleen de beste wijnen en geniet je van de meest fijne ingrediënten. Met een heerlijk terras aan de Amstel (bij de Munt toren). 

http://www.leurope.nl

 

Loetje aan ‘t IJ

Motto van Loetje: 'geen Loetje is hetzelfde, maar de biefstuk smaakt overal even lekker'. Loetje heeft inmiddels 8 vestigingen, maar Loetje aan ‘t IJ,  gevestigd in de kop van het havengebouw in A’dam Noord,  is onze favoriet. Vanaf dit terras heb je een fantastisch uitzicht over het IJ en de haven.Rondom het mooie pand ligt een terras met aanlegsteigers voor gasten die met de boot komen.

TIP: Kom je met je eigen boot en vind je het leuk om op de boot te dineren, dan is dat mogelijk. Je moet dit wel even melden bij de desk. De medewerkers achter de desk kunnen aangeven of de keuken en bediening het aan kunnen en hanteren bij grote drukte een wachtlijst. Het kan dus gebeuren dat je even moet dobberen voordat je aan de beurt bent.

Werfkade 14, Amsterdam. http://loetjeaantij.loetje.com

Hannekes boom

Tegenover NEMO aan het water, vlakbij het Amsterdam Centraal Station, ligt Hannekes boom. Een relaxte plek met mooi uitzicht op de stad, NEMO en het Scheepvaartmuseum. Kijk op de site voor het programma want er wordt in de zomer van alles georganiseerd.

Dijksgracht 4, Amsterdam

http://www.hannekesboom.nl

Restaurant de Waterkant

Café restaurant de Waterkant ligt achter de Marnixgarage en is geinspireerd door het mooiste stukje Paramaribo aan de Suriname rivier. Op het menu staan niet alleen typisch Surinaamse producten, zoals het traditionele Parbo bier, Roti en Pindasoep, maar ook Angus burger en kip van ’t spit.

marnixstraat 246, amsterdam.

http://www.waterkantamsterdam.nl

 

 

 

Restaurant Riva

Café-Restaurant Riva heeft een mooi terras aan de Amstel. Hier kun je terecht  voor lunch, borrel en diner. Ook niet geheel onbelangrijk: Er is vanaf 18:00 uur gelegenheid gratis te parkeren bij de Rembrandttoren (4 min. loopafstand). Hiervoor wel even voor 17:00 uur je verzoek mailen naar info@caferestaurantriva.nl of bellen: 020 760 20 30.

Amstelboulevard 1, Amsterdam.

http://caferestaurantriva.nl

 

Klein Kalfje

Klein Kalfje, oorspronkelijk een tolhuis, kreeg in 1910 zijn status als herberg. In die tijd was Klein Kalfje al een begrip in Amsterdam en omstreken. Het restaurant heeft nu nog steeds zijn vaste klanten en staat vooral bekend om het heerlijke terras aan de Amstel en het vlees van biologische slager De Groene Weg.

Adres: Amsteldijk-Noord 355
,  Amsterdam

http://restaurantkleinkalfje.nl

 

 

Café de Ceuvel

Dit paviljoen is gelegen op De Ceuvel, een voormalige scheepswerf. In de afgelopen jaren is de werf getransformeerd tot een zelfvoorzienend kantorenpark, waarbij oude woonboten op het land zijn getild. Café de Ceuvel staat voor duurzaam. Het café is opgebouwd uit gerecyclede materialen, zoals onder andere 80 jaar oude meerpalen uit de haven. Uiteraard is het eten hier ook goed voor onze planeet.

Adres: Korte Papaverweg 4, Amsterdam

http://www.cafedeceuvel.nl

 

 

Café de Jaren

Het terras van Café de Jaren ligt aan de Amstel en is 365 dagen per jaar geopend. Het terras bevindt zich aan de achterzijde van het restaurant, maar het is ook mogelijk om op het balkon te zitten.  Vanaf het terras en balkon kijk je uit over de Amstel. Kom je met je bootje, dan kun je die afmeren aan de steiger van De Jaren.

Nieuwe Doelenstraat 20 - 22, Amsterdam.

www.cafedejaren.nl

Welk Amsterdams restaurant aan het water is jouw favoriet? Laat hieronder je reactie achter.

Lees ook:

Zwoele zomerse terrasjes in Rotterdam