Nieuws/Wat U Zegt

’Huiseigenaar zit met onderhoud’

Dijkstra bv

De voorstanders van de nieuwe regels rond het eigenwoningforfait voeren als argument aan, dat de huiseigenaren, die hun hypotheek hebben afgelost, geen woonlasten meer hebben. Niets is minder waar, vindt L. Dolle.

Dijkstra bv

Wanneer een woning meer dan dertig jaar oud is, dan zijn er ieder jaar weer regelmatig onderhoudskosten (nieuwe cv, nieuwe kozijnen, buitenschilderwerk, etc.). Een huurder heeft hier geen last, maar de eigenaar draait zelf de kosten voor de kosten op. Het (groot) onderhoud is niet aftrekbaar van de belasting voor hen, wel voor de eigenaren van huurwoningen, want zij kunnen dit aftrekken van hun winst. Dus: helemaal gratis wonen, wanneer je hypotheek is afgelost, is een leugen.

L. Dolle, Leidschendam

robbert-54073
15 okt. 2017 23:19

Dus toch maar huren. Geen schulden, mijn huis niet onder water. En gewoon betalen wat je kan betalen. Mensen roepen altijd vol trots: Ik heb een huis gekocht. : Dream on! Dat heeft de bank voor je gedaan. Ik koop wat ik kan kopen. Kan ik iets niet kopen, dan koop ik het niet. Ik heb niet veel, maar wat ik heb is wel van mij. En een woning? Ach ik kan het niet meenemen als ik dood ben.

tangenco447
15 okt. 2017 12:04

Gesubsidieerde koopwoningen van 140.000 gld. gaan nu weg voor 300.000 €. Je kunt mij niet wijsmaken dat een woningeigenaar hier niet aan verdiend. Als huurder moet je net zo goed eigen onderhoud plegen. De hele binnenboel is eigen kosten, het vervangen van sanitair, sloten en verven en dergelijke is voor kosten huurder. Niet iedere huurder heeft huurtoeslag, sterker nog, heel veel woningen zitten door de heer Blok boven de sociale huurvergunninggrens en krijgen helemaal geen huurtoeslag meer, of hebben het nooit gehad. Gevolg, een woning die gewoon zomaar 1000 € kost waar je verder niet zo heel veel voor terugkrijgt. Kopen voor dat geld lukt deze dagen niet meer, ook niet omdat de leeftijd bij veel mensen een stuk meeweegt. Gevolg: je zit tot in lengte der dagen in een dure huurwoning zonder subsidie. De eigenaar heeft het makkelijker, die betaald maandelijks minder en krijgt straks heel veel geld terug. Woont dus eigenlijk voor niets.

Gerard V
15 okt. 2017 11:54

Mijns inziens is de afschaffing van de wet Hillen alleen maar ingevoerd om de inkomsten die teruglopen door het lage rentetarief te compenseren,de rente levert nu zo weinig op dat daar weinig tot niets meer op binnenkomt en daardoor moet men wel op zoek naar een nieuw verdienmodel of nieuwe inkomsten,maar het onderhoud aan een woning b.v. kost ook geld en inkomsten bij diverse bevolkingsgroepen staan al jaren stil,het is afwachten tot de negatieve rente ingevoerd word.

FransHeerlen
15 okt. 2017 11:16

Meneer roept wij als huurders hebben geen kosten hierin ,meneer is zeker niet bekend met de tegenwoordige huurvoorwaarden of zo En over onderhoud meneer , vele huurders bij wooncorporaties betalen voor onderhoud mee in de huur , meneer ziet zeker nooit een huurwoning van binnen ?? De WV roepen iedere keer dat de onkosten zo hoog zijn , in mijn woning en bij velen is sinds het begin van de crisis geen onderhoud meer gedaan ,vele woningen zijn in zulke erbarmelijke staat daardoor geraakt dat huurders vaak zelf dit onderhoud moeten doen

Willem 1955
15 okt. 2017 10:51

Inbrekers mogen hun inbraak gereedschap als aftrekpost opvoeren .... deze waanzinnige uitspraak is door de rechter gedaan. Misschien is er in deze bananenrepubliek in wording, een rechter te vinden die het onderhoud van de woning als aftrekpost wil omschrijven en erkennen. We zien de laatste jaren wat rechters allemaal teweeg brengen zonder dat ze ter verantwoording worden geroepen voor hun fouten.

Wit Konijn
15 okt. 2017 09:30

@Daantje58 - inderdaad, goed gezien.