Nieuws/Wat U Zegt

’Rijbewijs intrekken bij appen achter stuur’

Door toename van het appen in de auto is er ook een toename van verkeersongevallen in Nederland geconstateerd. Dit is te wijten aan enerzijds de geringe pakkans door de politie, anderzijds aan de relatief geringe sanctie (geldboete) die wordt uitgedeeld bij de overtreding, stelt E. ter Brugge.

Indien de nieuwe sanctie zou zijn dat bij een geconstateerde overtreding altijd vier weken het rijbewijs wordt ingetrokken, dan kan ik u verzekeren dat we in Nederland heel snel van het app-probleem af zijn. Alleen al de angst om betrapt te kunnen worden en een maand niet meer meer te mogen rijden lijkt mij voldoende om dit hinderlijke- en gevaarlijke gedrag in te tomen.

E. ter Brugge, Wageningen

jtreffer
15 okt. 2017 12:14

Alle opmerkingen die geplaatst zijn met betrekking tot zwaarder straffen zijn prima, maar een dergelijk systeem staat of valt met fysieke controle en zolang als die er niet is zijn het net als andere regels en wetten PAPIEREN tijgers. Ze grommen wel maar lossen niets op.

egberto
14 okt. 2017 19:42

Prima idee,laat dit meteen maar in werking treden,maar wat denkt u van de overige verkeersdeelnemers zoals fietsers?

J.D.
14 okt. 2017 13:13

Bij het gebruik van een mobieltje een boete van 4000 euro opleggen met tbs.

tangenco447
14 okt. 2017 13:12

@fredhagg487. Het maakt niet uit waar je bent of wanneer. Ook tussen Almere en Lemmer kan er een dier oversteken, een steen op de weg liggen of weet ik wat. Natuurlijk overkomt u dat niet, want zo denkt iedereen namelijk. Als u de krant haalt met een eenzijdig ongeluk, weet ik al dat u zat te appen en niet op de weg lette. Misschien toch een keer de berm per ongeluk geraakt doordat u op het schermpje zat te turen? Van mij mag u de schade zelf betalen.

martijn_amsterdam
14 okt. 2017 11:39

Heb geen moeite met de hogere boetes cq straffen, maar gelijke monniken gelijke kappen, dus ook de (brom-snor) fietsers en voetgangers die alleen maar oog hebben voor de smartphones. Nu wordt er gesuggereerd dat het alleen de automobilisten zijn.