Nieuws/Binnenland
794352
Binnenland

De La Hoya ziet af van rentree in boksring

Voormalig olympisch en wereldkampioen Oscar De La Hoya ziet af van een rentree in de boksring. De 'Golden Boy' van het boksen zinspeelde vorige week op tv-zender ESPN op een mogelijke terugkeer in het profcircuit. Na ampel beraad besloot de inmiddels 42-jarige Amerikaan toch maar niet aan een nieuw avontuur te beginnen.

„Als sportman en als iemand die vrijwel heel zijn leven in het boksen heeft doorgebracht, is er geen dag dat ik niet denk aan een comeback”, liet De La Hoya maandag weten. „Maar ik ben nu eenmaal gestopt en na gesprekken met mijn familie en de nodige zelfreflectie, heb ik besloten om mijn pensioen te respecteren.”

De La Hoya verbleef onlangs twee keer in een afkickkliniek om van zijn verslaving aan drugs af te komen. Hij is nu naar eigen zeggen weer helemaal de oude. „Ik ben gretig en vastberaden. Ik ben jong, gezond en voel me geweldig, want 42 is het nieuwe 32.”

De La Hoya beëindigde in 2008 zijn loopbaan na 39 overwinningen en zes nederlagen. Hij werd wereldkampioen in zes verschillende gewichtsklassen.