Nieuws
794372
Nieuws

Griekenland betaalt IMF niet terug

Griekenland gaat de leningen ter waarde van bijna €1,6 miljard morgen niet terugbetalen. Dat heeft een woordvoerder van de Griekse regering maandag gezegd.

De Grieken hadden tot morgennacht de tijd om de IMF-lening af te betalen. Het besluit van Griekenland komt niet als een verrassing. Het land slaagde er in de afgelopen dagen immers niet in een akkoord met de geldschieters te sluiten.

De leningen moeten dinsdag om middernacht Washington-tijd worden afgelost. Dat is woensdagochtend 06.00 uur Nederlandse tijd. Het IMF heeft eerder al aangegeven dat er geen sprake zal zijn van een verlenging van de deadline of een uitstelperiode. Als de leningen niet op tijd worden afbetaald, zal Griekenland bij het IMF formeel te boek staan als wanbetaler.

 

Klik hier voor het uitgebreide DFT Dossier over Griekenland

 

Dinsdagavond om middernacht verloopt ook het miljardenpakket waarmee de geldschieters (de eurolanden, de Europese Centrale Bank en het IMF) Griekenland de afgelopen jaren overeind hebben gehouden. Nog gereserveerd geld, onder meer voor de Griekse bankensector, komt dan te vervallen en Griekenland moet dan financieel op eigen benen staan.

Meer over Griekenland en het allerlaatste nieuws in ons liveblog.

Bekijk ook de video 'Grexit op lange termijn beter':