Nieuws/Binnenland
794415
Binnenland

IJsjes en douches voor dieren

Niet alleen voor mensen maar ook voor dieren wordt het deze dagen puffen van de hitte. Meerdere dierentuinen bieden daarom hun beesten extra verkoeling vanwege de tropische temperaturen. Ouwehands Dierenpark maakt fruitijsjes voor de mandrils, een apensoort. Voor het emoekoppel is met behulp van een sproeier in het buitenverblijf een natuurlijk bad gemaakt. Andere dieren als de wrattenzwijnen en olifanten kunnen gebruikmaken van hun waterpartijen en modderbaden om af te koelen.

In Blijdorp krijgen de ijsberen bij aanhoudende hoge temperaturen vislollies. Voor de koningspinguïns is een ingebouwde koeling in hun verblijf gemaakt, waar ze de warme dagen kunnen doorbrengen. De olifanten worden extra vaak natgespoten als ze in bad gaan. „De meeste subtropische dieren kunnen goed tegen de warmte. Voor de andere dieren zijn genoeg plekken in de schaduw”, aldus de woordvoerster van Blijdorp.

Dierenpark Amersfoort zorgt ook voor extra verkoeling met ijsjes en verkoelend eten en drinken en sproeiers. „De olifanten liggen nu al de hele dag te spetteren in de vijver. We zijn ook zulke dagen extra alert op het welzijn van de dieren”, aldus het dierenpark.