Nieuws/Buitenland
794417
Buitenland

Duitse bewoner tehuis hekelt eten met foto's

Food-blogs tonen doorgaans smakelijk ogende gerechten en hapjes. Maar een bewoner van een Duits verzorgingshuis pakt het anders aan. Wat hij krijgt voorgeschoteld wil hij liever niet eten. Om dat ook aan de buitenwereld te laten zien, zet hij telkens een foto van zijn hap op Facebook.

De pagina 'Jürgen fotografiert sein Essen' toont vaak een aantal kwakken gepureerd voedsel in verschillende vale kleuren. Die ogen of ze al verteerd zijn, valt te lezen op de website van de Rheinische Post.

Jürgen (63) wil anoniem blijven. Vanwege een longziekte kan hij nauwelijks lopen en meestal verblijft hij in bed. Maar bijten en slikken kan hij nog wel. Het tehuis in Neurenberg waar hij verblijft is onderdeel van een keten met 17.000 bedden.

Het slechte eten is volgens hem slechts een symptoom van de problemen in de verpleging. Hij hoopt onder meer dat meer mensen zich aanmelden als vrijwilliger.

 (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));