Nieuws/Binnenland
794439
Binnenland

Demonstratie voor Mitch Henriquez

Het politiebureau aan de Haagse De Heemstraat is maandagavond het toneel van een demonstratie. Het protest is aangekondigd door een facebookgroep met de naam Justice For Mitch Henriquez.

,,Het buitensporig politiegeweld tegen vooral allochtonen neemt verontrustende vormen aan", stelt de organisatie van de demonstratie. ,,Het is aan ons de burgers om te laten weten dat we dit niet langer pikken." De demonstratie begint om 20.30 uur. Rond 15.30 uur hadden zich al 477 mensen aangemeld, onder wie SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen.

Mitch Henriquez kwam zaterdagavond om het leven, toen hij werd gearresteerd op het Night at the Park festival in het Haagse Zuiderpark. Het Openbaar Ministerie stelde aanvankelijk dat Henriquez op weg naar het politiebureau onwel was geworden, maar trok die verklaring later weer in. De 42-jarige Arubaan was in Nederland op vakantie.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));