Nieuws/Binnenland
794482
Binnenland

Sectie op lichaam overleden arrestant

Op het lichaam van de 42-jarige man uit Aruba die zondag overleed na zijn aanhouding in Den Haag, wordt sectie verricht. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag laten weten.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de dood van Mitch Henriquez. Er wordt gekeken naar de doodsoorzaak en of er een verband bestaat tussen het handelen van de agenten en het overlijden van Henriquez. Hij werd zaterdagavond aangehouden bij het festival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark. Henriquez verzette zich volgens het OM tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte geweld.

Zondag meldde het OM dat hij onderweg naar het politiebureau onwel was geworden. Maandagmiddag liet het OM weten dat dit niet vaststaat omdat er inmiddels meer informatie is. Zo is op beelden van de aanhouding te zien dat er ook al iets met Henriquez aan de hand lijkt op het moment dat agenten hem nog moeten afvoeren.

De Rijksrecherche is op zoek naar meer getuigen en mensen die de aanhouding hebben gefilmd.

De dood van Henriquez roept veel reacties op. Zijn overlijden heeft „de Arubaanse samenleving zeer geschokt”, aldus de oppositie op het eiland, de Electorale Volksbeweging (MEP). De partij eist maandag in een brief aan het Nederlandse kabinet dat er „een diepgaand onderzoek” komt.

Op sociale media zijn veel verontwaardigde reacties uit de Antilliaanse gemeenschap te lezen.