Nieuws/Binnenland
794496
Binnenland

Behandeling voor vrouw die dode moeder meenam

De vrouw die vorig jaar het lichaam van haar overleden moeder meenam naar Tsjechië moet verplicht worden behandeld. Die straf heeft de rechtbank in Den Haag maandag opgelegd. De vrouw kreeg ook een celstraf van 67 dagen, maar zo lang heeft ze al vastgezeten. Daarom hoeft ze niet naar de gevangenis.

De vrouw kreeg ook driehonderd dagen voorwaardelijke celstraf, voor het geval ze weer in de fout gaat. De straf is gelijk aan wat de officier van justitie had geëist. De 56-jarige vrouw komt uit het dorp Rijnsaterwoude, vlakbij Alphen aan den Rijn.

De demente moeder stierf in mei vorig jaar in haar slaap, op tachtigjarige leeftijd. Vervolgens verdwenen moeder en dochter. De verdachte verzon het verhaal dat haar moeder in het buitenland was ontvoerd en toen nog leefde. Uiteindelijk vertelde ze alsnog de waarheid. Begin augustus werd het lichaam van de moeder gevonden in een bos in het noorden van Tsjechië.

De dochter had financiële problemen. Zolang haar moeder niet was doodverklaard, zou haar pensioen worden doorbetaald, hoopte ze. Van dat geld wilde ze de hypotheek betalen.