Nieuws
794510
Nieuws

Onderzoek

Dagelijks 200 calorieën extra verbranden? Dat doe je zo!

Wil je wél graag sporten, maar heb je geen tijd - of geen zin - om dit ook daadwerkelijk te doen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat het helemaal niet zo veel tijd hoeft te kosten om op dagelijkse basis tóch 200 calorieën extra te verbranden: slechts 2,5 minuten.

De American Physical Society onderzocht de kwestie en deed een intervaltraining onder vijf gezonde mannen. Hierbij werden korte, intense periodes van 30 seconden afgewisseld met vier minuten rustig fietsen. Wat bleek? Op de dagen dat ze gesport hadden verbrandden ze op het einde van de dag wel 200 calorieën meer dan op dagen dat ze niet gesport hadden. En dit terwijl ze de rest van de dag vooral zittend doorbrachten!

Elke dag 2,5 minuten

Het enige wat je dus hoeft te doen, is een dagelijkse oefening van slechts 2,5 minuten. Zo kun je bijvoorbeeld deze oefening doen voor superstrakke billen. En voor vrouwen die van hun lovehandles afwillen is deze work-out een echte aanrader. En bekijk deze workout-video voor een superslanke taille. Nog meer inspiratie vind je hier.

En als 2,5 minuten achter elkaar nog iets te zwaar voor je is, zou je de oefening ook in intervallen van 30 seconden kunnen doen!

Dat kunnen we nog wel aan… toch?

Bekijk ook