Nieuws
794549
Nieuws

Hans Teeuwen komt met Nederlandse popplaat

Cabaretier en muzikant Hans Teeuwen komt na de zomer met zijn eerste Nederlandstalige popalbum. Popstukken verschijnt op 28 augustus, waarna een clubtour door Nederland en België volgt.

Dat heeft zijn woordvoerder maandag bekendgemaakt.

De clip van de eerste single van het album, Doe het nou, is maandagochtend op YouTube geplaatst. Popstukken is de opvolger van het album How It Aches uit 2010. Teeuwen wordt opnieuw geflankeerd door de band The Painkillers. Deze bestaat uit topmuzikanten Benjamin Herman, Ruben Hein, Jesse van Ruller, Kasper Kalf en Joost Kroon.

Het nieuwe album biedt geen jazznummers, zoals de vorige plaat, maar geeft een kijkje in Teeuwens absurde brein en wereld, volledig in zijn moedertaal. Op de plaat staan nummers als Poppendokter Bob, Bloedbad.nl en Bang.

Paard van Troje

Teeuwen en de Painkillers doen met hun tournee onder meer het Paard van Troje in Den Haag, de Effenaar in Eindhoven, Hedon in Zwolle, Luxor in Arnhem, Markant in Uden en de Melkweg in Amsterdam aan. Het laatste optreden is op 20 december in de Oosterpoort in Groningen.

De laatste keer dat Teeuwen een tournee deed met een cabaretprogramma, was in 2011. Toen speelde hij met het programma Spiksplinter maandenlang voor uitverkochte zalen.