Nieuws
794559
Nieuws

Tientallen toeristen willen niet naar Tunesië

Tientallen Nederlanders hebben besloten om voorlopig niet naar Tunesië te vliegen na de aanslag van afgelopen vrijdag. Ze hebben geannuleerd of omgeboekt. Dat liet reisorganisatie Corendon maandag weten.

De eerstvolgende klanten van Corendon zouden dinsdag naar Tunesië gaan aan boord van een toestel van Transavia. Een op de drie heeft inmiddels besloten niet mee te gaan. Volgens een woordvoerster gaat het om „enkele tientallen mensen”. Corendon heeft op dit moment ongeveer honderd klanten in Tunesië. Een groot deel van die groep vliegt dinsdag terug naar Nederland, omdat hun vakantie erop zit.

Corendon vliegt op 7 juli weer met een eigen toestel naar Tunesië. Meer dan tachtig mensen, ongeveer de helft van de passagiers, hebben inmiddels omgeboekt. Ze gaan vooral naar Macedonië, aldus het bedrijf.

Concurrent TUI heeft alle vluchten naar Tunesië tot 4 juli geschrapt. In de weken daarna gaan vier vliegtuigen met passagiers naar Tunesië. Van hen heeft „een klein aantal” omgeboekt, is het enige dat het bedrijf kwijt wil. Op dit moment zijn iets meer dan tweehonderd TUI-klanten in Tunesië. Zij willen hun vakantie afmaken. In het weekeinde keerden ruim driehonderd klanten van het bedrijf terug naar Nederland.