Nieuws
794563
Nieuws

Zomervakantie

Eerste hulp bij verveling tijdens de zomervakantie: zo vind je de leukste gezinsuitjes

Nog een weekje en de kinderen dan breekt voor de kinderen in Noord Nederland de zomervakantie aan. Misschien heb je wel een heerlijke vakantie geboekt, maar wat doe je in de weken die nog overblijven? Gelukkig zijn er veel sites en apps die je kunnen inspireren voor een leuk dagje uit.

Oggi.nl

Op Oggi.nl kun je op een hele makkelijke en toegankelijke manier de leukste uitjes van Nederland opzoeken. De site is opgericht door Odette, moeder van twee kinderen. Met behulp van andere moeders verzamelt ze de leukste gezinsuitjes. Je kunt heel makkelijk op stad, regio of op categorie zoeken. Bovendien hebben ze een overzicht met leuke kortingsacties.

Wil je de leukste uitjes altijd bij de hand hebben, dan kun je ook de app Oggi.nl op je smartphone zetten. Odette: "De app is simpel opgezet en eenvoudig te bedienen. Als je inlogt bij Facebook kun je ook een reactie achterlaten bij een locatie of activiteit. Met de app word ook het Nationaal Fonds Kinderhulp gesteund. Het is een sympathieke app en handig voor gezinnen die tijdens de zomervakantie iets leuks willen doen."

--

De ideale vakantie volgens kinderen

--

Er op uit De Telegraaf

Op de Er op Uit site van De Telegraaf vind je nieuwtjes over de aller leukste en interessantste tentoonstellingen. Het is niet zo specifiek op kinderen toegespitst, maar er staan wel hele leuke tips tussen die geschikt zijn voor een leuk familie-uitje. Bekijk ze hier.

30PlusKids

Gezellige dagjes uit, kindvriendelijke weekendtrips of vakanties. Je kunt ze vinden op de site 30PlusKids.nl. Heb je iets leuks gevonden dan kun je dat toevoegen aan je ’MIJN  30+Kids’.

En abonneer je op hun nieuwsbrief dan krijg je fijne tips zodra er een schoolvakantie nadert.

Uitmetkinderen.nl

Op de Uitmetkinderen.nl kun je makkelijk op dag, leeftijd, plaats én weergevoeligheid zoeken.  Er zitten meer dan 2800 uitjes bij dus er is altijd wel wat leuks te vinden. Ook grappig voor ouders: ze hebben een overzicht waar er gratis wifi te verkrijgen is.

--

Vakantie: luieren voor papa, topsport voor mama

--

ANWB

De ANWB heeft voor per leeftijdsgroep de leukste uitjes op een rij gezet. Zo kun je met kinderen van 3-6 jaar nog niet alle attracties bezoeken, maar blijven er genoeg andere dingen te doen. Kinderen in de leeftijdscategorie 7-12 vinden weer andere dingen leuk, maar ook daar heeft ANWB de leukste gezinsuitjes verzameld. En ook voor kinderen van 13 jaar en ouder valt er nog genoeg te doen. Wil je weten wat? Kijk hier.