Nieuws
794598
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

Alles komt weer voorbij

Beelden van vroeger met modeshows, een badmutsenshow, hoedenmode, de herenmode uit 1970; wat is het leuk om dat weer even terug te zien. Het thema-uurtje over mode loopt op Nostalgienet alweer op z’n eindje, maar we hebben nog twee afleveringen tegoed.

In de jaren 70 werden we geconfronteerd met de Derde Wereld, met milieuvervuiling en de oliecrises. Aan kleding werd echter meer uitgegeven dan ooit. Juist in de moeilijke jaren ontstaat een voorkeur voor natuurlijke vezels. En tweedehands kleding werd een statussymbool: mode uit grootmoeders tijd werd opeens weer hip.

Het grappige van mode is dat, hoe ouder je wordt, hoe meer je terug ziet komen in het straatbeeld. Van strak naar wijde pijpen, van hoog naar lage broeken. Inmiddels zie ook ik dingen in de etalages hangen waarvan ik denk 'hé, dat heb ik al een keer gehad'. Toch zijn ze slim in de modewereld, want elke nieuwe lijn is tóch weer net even anders. Maar het is natuurlijk niet voor niets dat de vintage zo goed scoort. Aanstaande zaterdag is er overigens weer wat nieuws te halen bij Kiloknaller Vintage. In Rotterdam vindt de introductie plaats van de Amerikaanse vintage.

Nostalgienet, 19.00 UUR

Ik vind het altijd heerlijk om in dat soort hallen rond te neuzen. Al is het maar om te zien wat andere mensen allemaal weten te combineren. Is dat ook iets voor jou, struinen langs rekken kleding of geef je liever de voorkeur aan overzichtelijke winkels?

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!