Nieuws/Binnenland
794607
Binnenland

Ochtendspits eindigt met lange files

Een paar ongelukken hebben maandag voor lange files gezorgd tegen het einde van de ochtendspits. Zo stond het verkeer vast op de A27 (Utrecht-Gorinchem) en de A28 (Zwolle-Amersfoort). Ook de A44 bij Wassenaar werd afgesloten. Dat meldden de VerkeersInformatieDienst (VID) en de ANWB.

De A27 ging in beide richtingen kort dicht bij Meerkerk. Daar was brand uitgebroken in de aanhanger van een vrachtwagen. Het vuur is inmiddels geblust en de weg is vrijgegeven. Richting het zuiden is nog wel een rijstrook afgesloten om te kunnen opruimen en schoonmaken. Dat zal volgens de brandweer een tijdje duren, maar het verkeer kan er wel langs. Achter de brand ontstond een file van ongeveer tien kilometer, aan de andere kant stond het verkeer over enkele kilometers vast.

Op de A28 bij Nijkerk botsten meerdere auto's op elkaar. Het verkeer van Zwolle naar Amersfoort moest er via de afrit en de oprit langs. Mensen waren daardoor drie kwartier langer onderweg dan gebruikelijk.

Na een ongeluk werd ook de A44 tussen Leiden en Wassenaar afgesloten. Het verkeer kreeg het advies om via de A4 en de N14 om te rijden naar Den Haag.