Nieuws

De lekkerste barbecuerecepten

Wat is er nu gezelliger dan een heerlijke barbecue op een zwoele zomeravond met vrienden of familie? VROUW zet de lekkerste barbecuerecepten op een rij en geeft nog een paar handige tips.

Vis op de barbecue

Recept voor een scholpakketje met sinaasappel en basilicum

Recept voor gegrilde kreeft van de barbecue met verse kruiden

En andere tips voor het maken van vis op de barbecue.

 

Een lekker stukje vlees..

Recept voor een verse, zelfgemaakte hamburger op een broodje, met heerlijke garnituur zoals spek, kaas, tomaat, (gebakken) uienringen, avocado, sla en augurk.

Geen zin in een hoop gedoe? Ga voor makkelijk met Toscaanse lendensteak (oftewel: bistecca alla fiorentina) uit het kookboek Planet BBQ.

Benodigdheden:

  • 1 grote lendensteak (ca. 5 cm dik en 900 gram)
  • een halve kop steenzout

Bereidingswijze:

  • Verhit de houtskoolbarbecue tot hij matig heet is. Gril het vlees het liefst boven een laag sintels.
  • Maak het grillrooster schoon en vet het in met olie. Leg de steak diagonaal op het hele grillrooster en strooi er een handvol steenzout over. Gril de steak 5-8 minuten, tot de onderkant knapperig en bruin is.
  • Keer de steak en strooi er nog een handvol zout over. Gril de steak nog 5-8 minuten, tot het vlees gaar en aan beide kanten bruin is. Gril het 5-8 minuten voor rood vlees, 14-16 minuten voor rosé vlees.
  • Til de steak op en tik er met de achterkant van een mes tegenaan om het overtollige zout te verwijderen.
  • Snijd het grote, lange stuk los van de T-bone en snijd daarna het ronde stuk los. Wil je het op zijn Toscaans serveren, snijd het vlees dan in dunne plakken.

---Regel jij vanavond de barbecue? Lees dan hier tips hoe je de perfecte barbecue organiseert. Nu kan het niet meer stuk!----

Een broodje erbij

Recept voor gegrild pitabrood met knoflook, weer eens wat anders dan het standaard afgebakken stokbrood.

Je kunt natuurlijk ook van tevoren zelf brood bakken en dat vlak voor de barbecue afbakken, of koud serveren. Je kunt ook alvast brood beleggen, bekijk hiervoor het recept voor Turks brood met hummus en gegrilde groente.

 

Lekkere sauzen

Je sauzen kun je in een pot kopen, maar misschien vind je het leuker en lekkerder om het zelf te maken.

Hier een recept voor dipsaus van gegrilde paprika en feta of deze heerlijke saus van Felix Wilbrink.

 

Toetje van de barbecue

Misschien heb je het nog nooit geprobeerd, maar zelfs een dessert kun je maken op de barbecue: lekker en origineel.

Recept voor een zomerse Franse clafoutis met vers fruit.

 

 

Na het feest, moet dat stalen monster ook weer schoongemaakt worden. Klik hier en lees hoe je de barbecue het makkelijkst schoon krijgt met de tips van onze schoonmaakexpert. Meer barbecue recepten en tips vind je in kookboeken zoals Planet Barbecue.