Nieuws
794611
Nieuws

'Nieuwe ronde zet Airbnb op 25,5 miljard'

Airbnb heeft in een nieuwe financieringsronde 1,5 miljard dollar opgehaald, waarmee de internetmarktplaats voor slaapplaatsen wordt gewaardeerd op 25,5 miljard dollar (23,2 miljard euro). Dat meldde zakenkrant Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Onder de investeerders bevinden zich volgens de krant diverse geldschieters uit China. Ook investeerders als General Atlantic en Kleiner Perkins trokken volgens de bronnen hun portemonnee.

De waardering van 25,5 miljard dollar betekent ruim een verdubbeling van de waarde van Airbnb ten opzichte van april 2014 toen het bedrijf 800 miljoen aan financiering wist binnen te halen. Destijds werd het bedrijf op 10 miljard dollar gewaardeerd. De marktplaats voorziet voor dit jaar naar verluidt een omzet van 900 miljoen dollar. Dat was in 2013 nog 250 miljoen dollar.

Airbnb werd zeven jaar geleden opgericht. Inmiddels kan via de marktplaats in circa 190 landen een slaapplaats worden gereserveerd. Daarmee wordt het bedrijf steeds meer een concurrent voor het klassieke hotelwezen. In sommige gevallen handelt de marktplaats in strijd met de toezichthouders, zij het in mindere mate in vergelijking met tax-app Uber.