Nieuws
794618
Nieuws

Beyoncé grote winnaar BET Awards

Beyoncé mag zich de grote winnares van de vijftiende editie van de BET Awards noemen. De zangeres kreeg zondagavond in Los Angeles drie prijzen, voor beste vrouwelijke R&B-artiest, videoclip van het jaar en videoregisseur van het jaar.

Chris Brown sleepte de prijs voor beste mannelijke R&B-artiest in de wacht. Zijn trouwe fans bezorgden hem ook nog de de zogenoemde FANdemonium Award. Hij liep tijdens de show wel twee van zijn ex-en tegen het lijf, zowel Rihanna als Karrueche Tran brachten een bezoekje aan de prijzenshow.

Nicki Minaj won ook twee prijzen - die voor beste vrouwelijke hiphopartiest en een publieksprijs voor haar nummer Only. De prijs voor de beste mannelijke hiphopartiest ging naar Kendrick Lamar.

Sam Smith werd bekroond als beste nieuwe artiest, maar hij was niet aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen. De officiële reden ervoor was niet gemeld, maar presentator Anthony Anderson nam met een blonde pruik zijn honours waar.

"Hij dacht niet dat hij kon winnen bij de BET Awards. Maar we hebben hem laten zien dat wij ook van hem houden", liet Anderson weten over de awardshow die sinds 2001 georganiseerd wordt door Black Entertainment Television om Afro-Amerikanen en andere minderheden in muziek, film, televisie en sport te eren.

Janet Jackson kreeg dit jaar een speciale prijs, waarmee ze werd geëerd als icoon op het gebied van dans. Verder kregen onder anderen Terrence Howard (beste acteur), Serena Williams (sportvrouw van het jaar) en Selma (beste film) awards.