Nieuws/Binnenland
794626
Binnenland

'Dood arrestant door hardhandig optreden politie'

De dood van de 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez die was opgepakt bij een festival in het Haagse Zuiderpark, is volgens nabestaanden van het slachtoffer de oorzaak van hardhandig politieoptreden. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld.

Henriquez was zaterdagavond gearresteerd bij het Haagse festival Night at the Park. Volgens het Openbaar Ministerie was de man opgepakt omdat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. „Onderweg naar het politiebureau werd hij onwel. De agenten startten met reanimatie en een ambulance bracht de man in zeer kritieke toestand over naar het ziekenhuis”, aldus justitie. In het ziekenhuis overleed hij.

Nabestaanden van Henriquez roepen via Facebook getuigen op zich te melden. Zij zijn ervan overtuigd dat hardhandig optreden van de dienstdoende agenten de reden is dat Henriquez is overleden. "Dit mag niet ongestraft blijven", schrijft Mary Jacopucci-Wilson op Facebook. ",,Met pijn in mijn hart moest ik vandaag afscheid nemen van mijn lieve neefje."

De dood van Henriquez heeft „de Arubaanse samenleving zeer geschokt”. Dat zegt de oppositie op het eiland, de Electorale Volksbeweging (MEP). De partij eist maandag in een brief aan het Nederlandse kabinet dat er „een diepgaand onderzoek” komt.