Nieuws
794646
Nieuws

Wat staat er vandaag in VROUW?

Je práát toch niet over 'de grote boodschap'?

Elke maandag en woensdag heeft VROUW een vast katern in De Telegraaf: boordevol catwalknieuws, persoonlijke verhalen van de vrouwen in het nieuws en columns van vaste gezichten Jeffrey Wijnberg en Catherine Keyl. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je vandaag op onze pagina's terugleest.

Dames draaien door

Het festivalseizoen is in volle gang. Lowlands, Pinkpop, Oerol en dan afgelopen weekend Down the rabbit hole en Awakenings. Dat laatste staat in het teken van techno en house. Dj’s dus. Bij uitstek een terrein voor mannen? Welnee, zegt Jolanda van den Berg. Samen met Gaby Tenda tourt zij als het duo Female DJ’s de wereld over. En haar DJ School Nederland bestaat inmiddels tien jaar.

„Vrouwelijke dj’s waren lange tijd een uitzondering. Als we een aantal jaren geleden in een discotheek kwamen, vroegen mensen of we de danseressen waren. Ze reageerden verbaasd als we antwoordden dat we zelf de hoofdact vormden.” Jolanda van den Berg, alias dj Miss Smile, vindt dat er wat dat betreft in tien jaar tijd een hoop is veranderd. „Er is nu veel meer vrouwelijk dj-talent. En als vrouw word je tegenwoordig ook niet meer alleen geboekt om je uiterlijk, maar gewoon vanwege je muziek.”

Wij spraken Jolanda, lees het interview hier! >>>

Modejournaliste Michou Basu in Parijs: tussen kunst en kitsch

Wordt het een los vallend jasje, een pak met Marilyn Monroe of shirt met een afbeelding van Jezus? De opties voor mannenmode voor volgend jaar lente en zomer schommelen tussen kunst en kitsch.

Bekijk alle foto's hier >>>

Columnist Jeffrey Wijnberg: 'Mensen houden niet van wachten in rijen!'

Er zijn mensen die zeggen dat zij ernaar uitkijken om op vakantie te gaan. Dat enthousiasme is invoelbaar: ’ha vakantie, mooi toch, nou geniet er maar van’. Ja, dat is zoals iedereen op elkaar reageert. Maar voor mij heeft het vakantie-enthousiasme altijd iets bevreemdends. Want uitgerekend op vakantie moeten mensen dingen doen waar ze helemaal niet goed in zijn. En in mijn psychologisch boekje is incompetentie de doodsteek voor plezier.

Lees Jeffrey's hele column hier >>>

Eke Teekens: een op de vier schaamt zich voor 'grote boodschap'!

Eke Teekens, director healthcare van Winclove, weet alles over de relatie tussen voeding en ontlasting. Door haar werk praat ze er de hele dag over, maar ze vroeg zich af wat de Nederlandse vrouw er nou eigenlijk van af weet.

„Maar liefst 80% van de vrouwen is zich bewust van de relatie tussen voeding en ontlasting. Terwijl 60% het moeilijk vindt om erover te praten en 25% zich zelfs een beetje schaamt voor ’de grote boodschap’.

Het hele interview lezen met Eke? Kijk hier >>>