Nieuws
794655
Nieuws

Corendon zorgt voor cash in Griekenland

Vakantiegangers die de komende dagen met reisorganisatie Corendon naar Griekenland vertrekken, kunnen via hun reisleider aan contant geld komen mochten de pinautomaten leeg zijn. Dat heeft een woordvoerster van de organisatie zondag gezegd.

„We zorgen dat op alle zeven eilanden contant geld aanwezig is. Als er geen geld meer gepind kan worden kunnen mensen via onze website geld kopen. Het geld kan dan opgehaald worden bij onze lokale agent”, aldus de woordvoerster. Daar zit wel een limiet aan van 250 euro per dag.

De komende dagen vertrekken honderden Nederlanders richting Griekenland. Alleen zondag al ging het om vijf vluchten. Volgens de woordvoerster zijn er nog geen annuleringen. „Wel merken we dat de boekingen teruglopen”.

De banken in het noodlijdende land blijven maandag dicht. Griekse banken dreigen ten onder te gaan aan de grote onzekerheid over de economische toekomst van Griekenland. Afgelopen maanden haalden Grieken al tientallen miljarden euro's van hun rekeningen. Dit weekeinde nam de uitstroom verder toe door de mislukte onderhandelingen tussen Griekenland en de andere eurolanden over verdere noodsteun voor het land.