Nieuws/Buitenland
794658
Buitenland

Lugubere selfie na onthoofding Frankrijk

De 35-jarige Fransman Yassin Salhi die ervan verdacht wordt zijn baas te hebben onthoofd, verstuurde na zijn gruwelijke daad een selfie met het slachtoffer. Dat meldt persbureau AFP op basis van een 'bron dichtbij het onderzoek'.

De foto werd via WhatsApp verstuurd naar een Canadees nummer van een persoon die zich in Syrië bevond, aldus de bron. De precieze locatie van de ontvanger kon echter niet worden achterhaald.

Salhi werkte bij een transportbedrijf als chauffeur en vermoordde vrijdag zijn chef. Het lichaam van de chef werd op het bedrijfsterrein van het chemiebedrijf gevonden, waar Salhi kennelijk een jihadistische aanslag wilde plegen.

Salhi plaatste het hoofd van het slachtoffer vrijdag op het hek bij de fabriek en reed vervolgens in op een aantal gasflessen. Een bron bij de veiligheidsdiensten denkt dat Salhi de explosieve kracht van de chemicaliën heeft overschat. Hij zou volgens president François Hollande een grote ontploffing op het oog hebben gehad.

Salhi werd zaterdag ondervraagd door medewerkers van het Franse anti-terreurteam. Volgens de bron heeft dat tot nu toe nog weinig opgeleverd. „Hij spreekt niet. Het is stil”, aldus de bron.