Nieuws/Buitenland
794678
Buitenland

Foto's schutter Sousse opgedoken

De Britse zender Skynews heeft beelden getoond van de schutter die vrijdag in de Tunesische badplaats Sousse een bloedbad aanrichtte. Op de foto's is te zien hoe de aanslagpleger rustig over het strand wandelt, gewapend met een kalasjnikov.

De koelbloedige schutter, student Seifeddine Yacoubi, schoot vlak daarvoor bijna veertig toeristen dood. Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog zal stijgen. Volgens oogetuigen was hij tijdens zijn gruwelijke slachtpartij 'bijzonder kalm'.

De dader deed zich voor als een onschuldige badgast, waarna hij vanonder een ingeklapte parasol een kalasjnikov tevoorschijn haalde en het vuur opende. Daarna zette hij zijn moordpartij volgens een veiligheidsfunctionaris voort bij het zwembad en in de lobby van het luxueuze Imperial Marhabahotel. Veel toeristen vluchtten in totale paniek hun kamer in en barricadeerden hun deuren. Volgens Skynews hebben omstanders de schutter vanaf balkons bekogeld met stenen.

De schutter werd na de aanslag gedood door de politie. Hij was nog niet eerder in beeld bij de Tunesische veiligheidsdiensten.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");