Nieuws/Buitenland
794878
Buitenland

Tunesië sluit 80 moskeeën om aanzetten geweld

De regering van Tunesië gaat tachtig moskeeën sluiten waarin mensen worden aangezet tot geweld. Dat heeft premier Habib Essid van dat land bekendgemaakt. Het gaat om gebedshuizen waar de staat geen controle over heeft. De regering hoopt de sluitingen binnen een week te voltooien. Ook is de beveiliging in heel Tunesië opgeschaald. Reservisten van het regeringsleger worden ingezet om vakantieresorts en archeologische trekpleisters te bewaken.

Het sluiten van de moskeeën en de extra beveiliging zijn maatregelen die de regering neemt na de terreuraanslag op een hotel in de Tunesische stad Sousse vrijdag. Daarbij kwamen zeker 39 mensen om het leven, onder wie veel toeristen.

Eén schutter werd vrijdag gedood door de politie. Het zou gaan om Seifeddine Rezgui, een student die nog niet eerder in beeld was bij de veiligheidsdiensten in Tunesië.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");