Nieuws/Buitenland
794928
Buitenland

Zwarte dag door vier verschillende aanslagen

GOLF VAN TERREUR

De wereld is vandaag getroffen door een golf van terreur. Door vier verschillende aanslagen in Tunesië, Koeweit, Frankrijk en Somalië zijn tientallen doden en gewonden gevallen.

Frankrijk

 

Vrijdagochtend werd Frankrijk getroffen door een aanslag op een gasbedrijf in Saint-Quentin-Fallavier. Daarbij werd ook een man onthoofd. Het lichaam werd buiten het bedrijf gevonden met twee vlaggen van terreurorganisatie Islamitische Staat. Het hoofd hing verderop aan een hek langs de weg. Op het lichaamsdeel waren Arabische teksten geschreven. Ook raakten er zeker twee mensen gewond.

Lees hier een samenvatting van de gebeurtenissen in Frankrijk

Koeweit

In het centrum van Koeweit is vrijdag een zelfmoordaanslag op een moskee gepleegd. Daarbij zijn volgens de nieuwszender al-Arabiyah vijfentwintig doden en meerdere gewonden gevallen. De getroffen al-Sadeq-moskee was op het moment van de aanslag druk bezocht vanwege het vrijdaggebed.

Volg hier het laatste nieuws over de aanslag in Koeweit

Tunesië

In de Tunesische badplaats Sousse zijn vrijdag bij een aanslag bij hotel Impérial Marhaba zeker 37 mensen om het leven gekomen. Een gewapende schutter opende op het strand het vuur op toeristen. Onder de slachtoffers zijn Belgen, Britten en Duitsers. Aanvankelijk werd gedacht dat er meerdere daders waren, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte bekend dat het een eenmansactie betrof.

Volg hier het laatste nieuws over de aanslag in Sousse

Somalië

Een militair kamp in Lego dat onderdeel is van de Afrikaanse Union vredesmissie (AMISOM) is vrijdagmiddag doelwit geworden van een aanslag gepleegd door Al-Shabab. Door een zelfgemaakte autobom zouden 'tientallen' doden zijn gevallen, maar dit aantal is nog niet bevestigd.

Volg hier het laatste nieuws over de aanslag in Lego