Nieuws/Buitenland
794929
Buitenland

Sousse is een spookstad geworden

De straten van Sousse in Tunesië zijn vrijdagavond uitgestorven. Geen toerist is er te zien. Slechts politie-agenten en journalisten wagen zich op straat. De stad lijkt op dit moment eerder op een spookstad dan een vrolijk toeristenoord, nadat eerder op de dag een bloedige aanslag op het strand van hotel Impérial Marhaba bijna veertig mensen het leven kostte.

Het strand, waar de schutters vrijdag met een rubberboot aankwamen en het vuur op nietsvermoedende badgasten openden, ligt er verlaten bij. Bebloede handdoeken, opengeslagen boeken en andere persoonlijke spullen liggen er nog. In zee zwemmen duikers. De plek is afgezet met zwart-gele linten. Slechts een bewaker is te zien.

Het Impérial Marhaba wordt goed afgeschermd. De zes Nederlanders die verbleven in dat hotel zijn ongedeerd. Mensen die er geen gast zijn mogen niet naar binnen. De restaurants in Sousse zijn eveneens verlaten en leeg. Over de straten rijden toeristenbussen richting de vliegvelden.

In Sousse zijn in totaal 84 Nederlanders die met Arke daarnaartoe zijn gereisd. 78 zitten verspreid over zes andere hotels in de Tunesische badplaats.